Poträtt Cecilia Edström

Namn: Rut Svea Cecilia Edström

Ålder: Born the 4:th of july 1981 (27 år).

Kommer från: Glommersträsk (by på 300 personer tio mil norr om Skellefteå snett inåt i landet, tillhör Norrbottens län.)

Familj: Mor och far samt fyra yngre bröder, Viktor 23 år, Oskar 21 år, Rasmus 16 år och minstingen Elias 13 år.

Partner: Dan, 28 år.

Tidigare sysselsättning: Efter natur på gymnasiet jobbade jag på lite olika ställen, bland annat som; lärare, dagisfröken, hamburgerflippare och butiksbiträde på Telia. Därefter fick jag mitt första ”riktiga” jobb då jag blev ansvarig för Teamsport-avdelningen på Stadium i Skellefteå. Stannade där i fyra år.

Förra året var det folkhögskola och läsa upp gymnasiebetyg som gällde.

Fick denna sommar möjlighet att arbeta som journalist, på Norra Västerbottens sportredaktion, vilken jag tog.

Nu är jag på Strömbäck tillsammans med er och jag trivs bättre än väntat…trots en dålig start (kraschade pappas bil).

Favoritlag: Inte något speciellt. Det brukar variera beroende på var mina mindre bröder spelar. Just nu är det alltså tre olika, Clemensnäs Hockey, Skellefteå AIK:s B-juniorer och Arvidsjaurs A-pojkar.

Film: I Glommers fanns det ett enda ställe att hyra film på och det var Hubbes kiosk. De hade samma utbud i ungefär tio års tid, vilket kanske förklarar mitt bristande intresse för film.

Sedan har mina föräldrar alltid förespråkat att man ska röra på sig och vara aktiv istället för att sitta framför Tv:n. Minns speciellt en gång då de fick för sig att i vår familj skulle man minsann inte ha någon tv. De ställde helt sonika in den i pann-rummet och vägrade sätta proppen i väggen. Blev dock inte speciellt långvarigt eftersom tre tokiga ungar skrek och slogs för att få glo på den fyrkantiga saken…

För övrigt så får jag damp av att se film och förstör oftast för alla andra, som verkligen vill komma i stämning, genom att prata alldeles för mycket.

Dokumentärer är i princip det enda jag kan koncentrera mig på, vad gäller film vill säga ;).

TV: Jag tittar så lite som möjligt på TV. Tycker helt enkelt inte att det finns så många bra program. De jag känner att jag kan spendera tid på är: Sporten, Debatt, Kvällsöppet med Ekdal, Nyheterna, Cityakuten och Vädret. Det är säkert något mer program också men det kommer jag inte på just nu.

Läser: Gärna så mycket tidningar som möjligt och då framförallt Outside, Norra Västerbotten, Aftonbladet, Hälsa, Åka Skidor, Utemagasinet m.fl.

Har alltid en bok igång. Det kan ta en jävla tid att komma sig igenom den eller också går det på en pisskvart. Är väldigt olika beroende på hur lässugen jag känner mig.

Intressen: Otroligt många. Att lära mig nya saker, ishockey, röra på mig, lära känna nya människor, skriva, mysa med mina vänner, prata, läsa, volleyboll, shoppa, inredning, sova, slalom, naturupplevelser, fotografera, längdskidåkning (både skate och klassisk stil), tillbringa tid med min underbara familj, psykologi (på hobbynivå), fjällenresor (Hemavan, Åre, Vuoggatjålme osv) och mycket mycket mer.

Mat: Jag hatar att laga mat eftersom det tar så mycket tid. Jag älskar att bli bjuden på mat eftersom det blir så otroligt billigt och jag sparar en massa tid ;)

Ovärt vetande: Min farbror har uppfunnit slaskskrapan, jag kliver oftast upp 20 minuter före jag ska dra på morgonen, många kallar mig snål, men ekonomisk är nog det rätta ordet, pappa har tagit fel på mig och min tretton-åriga bror (förra året), Göran Kropp var enligt mig en fascinerande person.

Cecilia: Jag är en byatjej som försöker vara mig själv och äkta i alla möjliga och omöjliga situationer. Min familj betyder otroligt mycket för mig och ska man tala om hemmakärlek så är det bara förnamnet.
Jag värnar om inland och glesbygd och pratar således ofta om min hemby Glommersträsk. Blir du less är det bara att säga till, men troligtvis fortsätter jag ändå.

Jag försöker se det bästa i alla människor och vill lära mig så mycket som möjligt om folk i allmänhet och, just nu, om er i min klass i synnerhet.

Idrott har alltid legat mig varmt om hjärtat. Har spelat volleyboll, hockey, fotboll, innebandy och åkt skidor både utför och uppför. Har en sjätteplats från JSM i volleyboll med Glommers och genomförde ett Vasalopp så sent som 2007.

Journalist är något jag velat bli sedan tonåren. Minns när jag låg och lyssnade på radiosändningarna från SM-slutspelet 1996, med Lasse Granqvist, och bestämde mig för att någon gång i framtiden bli sportjournalist, precis som han.

Nu är jag på väg. På väg mot min dröm. Vart det slutar kan man dock aldrig riktigt veta. Kanske blir det Se&Hör eller skogsjournalist bland björnarna i den fruktade Glommersskogen. Vad vet jag? Just nu känns allt i alla fall toppen så man får väl vara glad och nöjd med det så länge.

Porträtt Baland Reza

Namn: Baland Reza
Ålder: 20, född 22/07/1988(yngst i klassen!)
Hemstad:Umeå
Familj: Mamma, pappa och tre systrar.
Intressen: Sport i allmänhet och innebandy i synnerhet.  Jag har även ett stort intresse för att skriva. Sedan har jag även ett stort intresse för musik. Sedan håller jag på med min hemsida. www.dalenfans.se
Lyssnar på: Hårdrock fungerar alltid. Då tänker jag på band som. Audioslave, Cult of Luna, In Flames, The Haunted och Opeth. Senaste två åren har jag även skapat ett gillande av country. Cash, Townes van zandt. Willie Nelson, 16 horsepower. Och sedan i våras har jag även börjat  gilla pop, alá Säkert!. Och singer/songwriter alá Anna Ternheim.
Äter helst. Gärna smårätter som tapas.
Favorit resmål: New York eller Paris.
Favoritfilm: Snatch, Con air, Fanny och Alexander, Masjävlar, Gudarna måste vara tokiga. Listan kan göras lång.
Favorit på tv: Family guy, Boston tea party, NHL på canal +, Dirt, Scrubs, Criminal Minds och andra kriminal-serier.
Föreningsliv: Medlem i Ersboda SK i ca 12-13 år. Först som spelare. Nu som tränare för P-93/94 i fotboll och innebandy. Är även aktiv i IBK Dalen. Samt var jag en av grundarna i föreningen Umemetal.
Arbetat som: Konsertarrangör, "pokerspelare" Frilans-journalist.
Intresseklubben antecknar:  Jag har har bara spelat ett dataspel under min livstid.  Jag fick hole-in-one på hål 8 på minigolf-banan på Nydala.Porträtt Kristoffer Moldéus

Namn: Kristoffer Moldéus

Ålder: 28 (född 18/7 1980

Kommer från: Lidingö/Stockholm

Familj: Familjen i Stockholm och flickvännen Joanna, i Polen

Favoritband/artister: Jag är något av en allätare, men musik som jag lyssnar mycket på är Lars Winnerbäck, Kent,  Tomas Andersson Wij, Radiohead, Muse. Jag har även varit ett stort Roxettefan.

Film:  Jag tycker mycket om film och konsumerar mycket film. Det mesta går ner, bara det inte är dåligt :)

TV: Jag tittar otroligt mycket på TV. Jag styr mina kvällar efter Scrubs och Seinfeld!

Läser: Jag läser mycket böcker. Just nu har jag 5 böcker som jag läser parallellt!

Intressen: Jag är otroligt intresserad av musik, att lyssna på då jag är totalt inkompetent när det gäller att spela själv tyvärr, men om det finns någon här som vill lära mig så är jag öppen för förslag :) Annars tycker jag om att umgås med människor, vänner och vara social. Jag älskar också att skriva och läsa och ha allmänt roligt :)

Jobb: Denna sommar har jag arbetat som telefonförsäljare. Ett ganska givande yrke, men inte så bra betalt. Annars har jag jobbat på McDonalds, och Posten som brevbärare och helt sjukt mycket i Svenska kyrkan som konfirmandledare och annat!

Mat: Jag älskar mat, både att laga den och att äta den.

Hur en perfekt lördag ser ut för mig:
En perfekt lördag för mig är en lördag då jag är ledig och tar det lugnt. Kanske träffar vänner och tar en fika eller lagar en god middag eller bara umgås med min underbara flickvän!

That is all for now!

/Kristoffer


Porträtt Oden Nilsson

Namn: Oden Nilsson

Ålder: 39

Hemstad: Malmberget

Familj: Min dotter Cecilia som dessvärre bor kvar i Malmberget och Lotta som är min flickvän.

Intressen: Film och musik, familj och allmänt socialt umgänge med likasinnade. När det gäller filmintresset så väcktes det på allvar i början på åttiotalet, då jag upptäckte Italiensk skräckfilm.
Lyssnar på: Italiensk progressiv rock (Goblin & Fabio Frizzi), Carcass, No Fun At All, Doktor Kosmos, Elvis, Asta Kask och tusentals andra käcka orkestrar.
TV-tittande: För tillfället så är mitt TV-tittande lika med noll.
Favoritrullar: Suspiria och Profondo Rosso är två riktigt sköna rullar regisserade av Dario Argento. Lucio Fulci´s L´aldilà, E tu vivrai nel terrore är nog min favorit inom zombiegenren. Andra favoriter är: Dellamorte Dellamore, Torso, The New York Ripper, Murderrock, Atlantis Interceptors, Le Orme och sist men inte minst Blazing Magnums.
Käkar helst: För två månader sedan hade jag nog sagt KÖTT... Nu säger jag quorn!
Favoritresmål: Önskeresan skulle nog gå till Italien och ett besök på Luigi Cozzis och Dario Argentos butik Profondo Rosso ligger väldigt högt uppe på att göra listan.
Föreningsliv: Jag har varit aktiv i IOGT/UNF, Malmberget och i Moonshake här i Umeå. Och det finns garanterat andra trevliga föreningar som jag kan engagera mig i, ge mig gärna förslag!

Tidigare yrken: Screentryckare, fattig konstnär, projektanställd fattig konstnär och personlig assistent är väl dom huvudsakliga sysselsättningarna, men jag har även jobbat på ett antidrogprojekt med högstadie elever och på en filmfestival.

Övrig information: Jag har ett mörkt förflutet som falsksångare i diverse punk och metalband, dock ingenting som var eller är komersiellt gångbart. Det bör tilläggas att jag har en tendens att dra otroligt usla ordvitsar då och då, ignorera mig bara så upphör jag med dumheterna inom en timme.


Så mycket mer finns det inte att berätta för tillfället.
/Oden

Porträtt Thomas Björling

Namn: Thomas Björling

Ålder: 24 (född 23 feb 1984)

Kommer från: Ånge/Sundsvall

Familj: Sambon Therese (som pluggar på Polishögskolan i Umeå) och schäfer/golden-blandningen Selma.

Musik: Spelar och lyssnar på musik i de flesta former. Är från början trummis men lirar nu även gitarr, bas och tycker om att sjunga. Har en ständigt växande CD-samling som jag med jämna mellanrum försöker gallra ur, genom att sälja på Tradera. Vilket oftast resulterar i att jag köper nya plattor - på just Tradera. Banden jag lirat i genom åren är bland andra Dysdain (meckmetal), The Volcanic (stonerrock), Psycho Poetry (cirkuspunk), JAVA (punkrock), Elevendays (hardcore/emo). Nu för tiden håller jag mig till mitt kärleksbarn Loyalguard.

Gå gärna in och lyssna!
http://www.myspace.com/dysdain
http://www.myspace.com/volcanicmusic
http://www.myspace.com/psychopoetryse
http://www.myspace.com/javamusic
http://www.myspace.com/elevendaysmusic
http://www.myspace.com/loyalguard

Favoritband/artister: Shit. Listan kan göras väldigt lång. Kikar igenom vad jag har lyssnat på mest i Winamp... Meshuggah, The Dillinger Escape Plan, NOFX, Muse, The Living End, Fall Out Boy, Foo Fighters, Nasum, Motion City Soundtrack, Clutch, Bracket, Paramore, Tingsek, Hoven Droven...

Film: Napoleon Dynamite, The Anchorman, Snatch, Lock Stock & Two Smoking Barrels, Fight Club, I Kina Käkar Dom Hundar, Dum & Dummare, The Goonies, Juno, Office Space, Scarface, Shaun of the Dead.

TV: Mestadels komedi. Varan-TV, Killinggänget, Family Guy, South Park, The Office (US-versionen), Scrubs, Futurama, Vänner, Seinfeld, American Dad, Two and a Half Men samt min nyupptäckta kärlek Flight of the Conchords.

Läser: Otroligt lite nuförtiden, tyvärr. Favoritboken är Liftarens Guide Till Galaxen samt det mesta som Fredrik Lindström har skrivit.

Intressen: Om vi bortser från mitt musik- och filmnörder brukar jag och min polare Tony ofta hitta på riktigt vansinniga saker, vare sig i onyktert tillstånd eller ej. Att göra idiotiska prylar för att roa oss själva eller andra har blivit en favoritsyssla. Vet inte om jag kommer på någon konkret grej vi gjort just nu. Ni kan hursomhelst vara säkra på att jag kommer att berätta om rätt många tillfällen "när jag och Tony skulle..." och så vidare.

Jobb: Slavat som arbetsledare på McDonalds i Sundsvall. Inget fel på jobbet egentligen förutom det faktum att man får skamlöst dåligt betalt. Nu extraknäcker jag på hårdrocksmagasinet Close-Up Magazine samt Sundsvalls Tidning - något jag trivs desto bättre med.

Mat: Älskar att laga mat och är ganska duktig på det. Jag är däremot minst lika duktig på att söla ner i köket, men det tycker jag är en del av grejen. Så länge man städar efter sig, så... Favoritkäket blir nog nån form av kyckling eller fläskfilé. Gärna tillsammans med potatisgratäng. Med smördegsinbakade champinjoner. Mmmm.

Hur en perfekt lördag ser ut för mig: Superfint väder, mitt i sommaren. Bada och leka med doggen i vattnet. Luncha en mysig picknick utomhus. Även middagen ska göras utomhus - då det grillas fläskfilé och annat gott. Dricka lite öl till maten, och sedan förflytta sig inomhus. Snacka skit, lyssna på plattor och dricka öl till sent på natten - helst slipper jag att gå på krogen eftersom det ändå är förfesten som är roligast. Sen får man ju gärna vakna upp fräsch på söndagmorgonen också...

Tack för mig! / Thomas


Porträtt Daniel Eriksson

Okej! Någon måste börja, så jag kör! Här kommer porträtteringen av mig själv! Kommentera gärna nedanför inlägget om det är något jag glömt skriva som ni vill veta, eller om ni helt enkelt bara vill skriva något.

Namn:

Daniel Eriksson
Smeknamn: Chefarn

Ålder: 24 (född 1984)

Hemstad: Skellefteå

Intressen: Sport, främst boll- och lagidrotter, samt all form av friluftsliv. Film, böcker, foto och att umgås med polarna är andra intressen.
Lyssnar på: Väldigt mycket! Mest rock, exempelvis Motion City Soundtrack, Panic! at the disco, Metallica och Loyalguard.
TV-tittande: Komediserier som Family guy, Simpsons och Scrubs. Kikar också på sporten.
Favoritrullar: Snatch och Lock stock and two smoking barrells. Regissören Guy Ritchie är lysande liksom skådespelaren, och före detta fotbollsproffset, Vinnie Jones. Gillar också Quentin Tarantinos filmer.
Käkar helst: Tacopaj är vansinnigt gott! Har sedan en sjuklig aptit på vindruvor!
Favoritresmål: Thailand! Fantastisk miljö, grymt käk och härliga människor! Tågluffen i Europa var också fantastisk!
Föreningsliv: Är med i kompisföreningen Falket IK där jag sköter hemsidan och rapporterar kring våra aktiviteter. Har spelat innebandy i ca 10 år, men slutade för två säsonger sedan. Har också lirat fotboll i yngre år.
Arbetat som: Personlig assistent, barnskötare, vårdbiträde på äldreboende, byggarbetsplatsstädare, frilans som journalist.
Sämsta arbetet hittills i karriären: Arbetade på Maritim A/S, ett företag i Norge, som paketerade fisk och gjorde dressing av olika slag. Första två dagarna fick jag vika ihop kartonger och bära fisk mellan två rullande band. Stanken i lokalen var  säreget oslagbart usel och jag fick kämpa för att hålla kvar maten nere i magen. Dag 3 fick jag beskedet att jag skulle få jobba i dressingavdelningen. Jag jublade inombords, men snart skulle det visa sig att jag misstagit mig om min "befordran".
De placerade mig vid ett rullande band med hål i. Bredvid mig satt en thailändsk kvinna som inte kunde ett ord norska, engelska eller svenska. Sedan satte de en låda runda plastlock vid sidan av mig. Rullbandet satte igång med ganska snabb hastighet och kvinnan satte ner burkar i hålen. Mellan oss fylldes burkarna med dressing och min uppgift var att sätta lock på burkarna. Jag behövde inte trycka fast dem, det gjorde en maskin strax efteråt. Fy fan så boring! Inte utvecklande för 5 öre och arbetsmiljön hade sina brister, milt uttryckt.
Lyckligtvis var detta bara ett kortare vikariat via Manpower så efter 4 dagar var pinan över. När jag brände mina arbetskläder som jag använt under veckan svävade onda andar upp i skyn och suckade samstämmigt en klagosång!
Dummaste jag gjort: Finns otroligt gott om alternativ här, men jag väljer att dela med mig av det allra senaste. Lirade paint ball med polarna och ville prova på att göra en kamikaze-löpning. Inte alls speciellt smart med facit i hand. Trodde nog inte att de skulle pricka mig så mycket som de gjorde. Du kan se klippet genom att trycka på Play i rutan här nedan! OBS! Sänk ljudet, otroligt hög volym!

Finns mer att berätta, men det får vi ta någon annan gång! Det här får räcka för nu...

Over and out!

/Chefarn.


Välkommen till J1-bloggen!

Äntligen är den här!

Alla fans andas ut! Det tog en hel vecka, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Den beryktade J1-klassen på Strömbäcks folkhögskola har äntligen fått tummen ur Mumindalen och fixat sig en blogg! 

Här kommer det att presenteras allt från skrivna reportage till händelser som hänt enskilda eller flera klassmedlemmar på fritiden! Bloggen är främst avsedd för oss berörda, men lär också kunna underhålla utomstående läsare.

Inom kort kommer individuella porträtt att läggas ut här på sidan. Under tiden kan du underhålla dig med att kolla in länkarna till höger! Skriv också en kommentar här nedan under inlägget!

Stay tuned...


RSS 2.0