Vad tänker Du på...

...när Du ser eller kanske snarare hör början på den här videon?


ROLF!!!Spola fram klippet till 1:34! Gissa vem som syns klart och tydligt? ROLPH! Check it out! Man blir så glad!!

Kolla också in förstasidan på första numret av ROLPH som visas här nedan!/Chefarn


Första numret klart!

Första numret av ROLPH är utskrivet och klart! J1 sparkar så mycket stjärt att det finns inte!

Så fantastiskt fin tidning! Jag blir rörd...

/Redaktörn.

Look-a-like


Vad tror ni om denna look-a-like?
Lite suddig kanske, men det är i alla fall svensklärar-Mattias och ICA-Roger (han som var med från början).

Festen...

...hålls mycket riktigt hos mig och Therese på Älvans väg 127.
Vi gör två flugor på smällen och har vår "officiella" inflyttningsfest,
så det kommer att dyka upp lite annat folk vi känner också. Blir nog trevligt!

Vi återkommer om tid och så, men det blir på lördagen den 27:e i alla fall.

Thomas

Inför redaktionsövningen!

Okej, everybody!

Dags för första redaktionsövningen! Lite grejer inför! Vi gick igenom det mesta idag på skolan, men för er som inte var där kan det vara bra att veta!

Så här ser redaktionen ut för kommande vecka:

Chefredaktör:
Chefarn.

Redigerare:

Kristina, Theo, Marcus och Elenor.

Foto:
Baland, Gustav och Oden.

Skribenter:
Thomas, Kristoffer, Shaho, Mikael, Emma och Johan.

På måndag morgon klockan 8:30 (SHARP) ska Daniel tillsammans med fotograferna och skribenterna träffas utanför biblioteket i stan. Det blir ett möte om dagen och hur veckan kommer att se ut.

Klockan 12:00 på måndag har redigerarna och Daniel möte i klassrummet på Strömbäcks folkhögskola. Vi går också igenom hur veckan kommer att se ut och vad som ska göras.

Fick allas mobilnummer idag. Jag skickar ett mail med samtliga klassmedlemmars mobiltelefonnummer till klassmailen (J1LIFE@HOTMAIL.COM). Logga in på mailen för att hitta dem!

Uppgift: Vi kom överens idag om att alla i klassen försöker komma på åtminstone ett uppslag var på en intressant artikel! Gärna fler om Din kreativa sida är på G!

 NÄR SKRIBENTERNA HAR SINA REPORTAGE OCH ARTIKLAR KLARA, SKICKA DEM TILL KLASSMAILEN (J1LIFE@HOMTAIL.COM) SÅ FORT NI KAN SÅ ATT VI SOM ÄR PÅ SKOLAN KAN FÅ ETT HUM OM HUR MYCKET MATERIAL VI HAR OCH KAN BÖRJA GÅ IGENOM DET SOM SKRIVITS!
OBS! SKRIV ALLTID I "ÄMNE" VAD DET ÄR DU SKICKAR, EXEMPELVIS: "Bild till Tatueringsartikeln" DET BLIR LÄTTARE FÖR REDIGERARNA ATT HITTA RÄTT!

På skolan idag togs beslutet att tidningen ska heta R.O.L.P.H. och är givetvis en hyllning till mannen, myten, legenden, ja allas vår egen Rolf som förhoppningsvis dyker upp snart igen! Det måste bestämmas vad R.O.L.P.H. ska stå för. Det ska alltså föreställa att vara en förkortning av vad tidningen egentligen heter. Klura på det så vi kan komma fram till det bästa förslaget på måndag! Skriv gärna förslag i en kommentar här nedan om du kommer på något bra!

Ännu en uppgift som alla får! Försök få fram frågor från vänner och bekanta till den återkommande spalten vi ska ha i R.O.L.P.H; "Fråga Oden". Den livserfarne mannen från Gällivare svarar på Dina frågor, denna vecka i ämnet SEX OCH SAMLEVNAD! Vi kommer dessutom att hänga upp en frågelåda på Strömbäck där man får lägga i sina frågor, givetvis går det bra att lämna anonymt!

Det kommer att bli tufft, men jag är övertygad om att vi kommer att få ihop en sjuhelvetes bra tidning nästa vecka! På lördagen är det ju dessutom belöning; redaktionsfest hos Thomas! (Thomas, du får dementera om jag skriver osanning! Skulle det vara så kan vi flytta festen till mitt 20 kvadratmeter stora crib på Ålidhem, fest ska det bli i alla fall!)

Ha en riktigt bra helg så ses vi på måndag!

/Chefarn.

Moe skämmer ut sig


Porträtt Elenor NordströmNamn:
 Elenor Kristina Theres Nordström

Alias: Elli, Maggan-Biggan, DJ Sockerkompis, Kid E, Vampyret, Haklapp

Ålder: Tjugotre nyfyllda bast (årgång -85)

Härstammar från: Örnsköldsvik, staden som enklast sammanfattas med "Hockey halleluja!"

Familj: Lillebror och mor. Sedan har jag en sälmamma, en kvasi-lillasyster, en fadder, en pappa (...som är yngre än mig och kvinna), etc... Inga av de senare relationerna är dock biologiska.

Bor: I kollektivet Sputnik på Ålidhem, Umeyo.

Tidigare pluggat: Litteraturvetenskap A med inriktning kreativt skrivande på MIUN, två av tre år på Språkkonsultprogrammet vid Umeå universitet, samt kursen Maktens och motståndets kulturer och en CSS-kurs.

Jobb: Haft diverse jobb som ams skulle klassa som okvalificerade: t.ex. café, bageri, kyrkogårdsförvaltning, butiksbiträde mm. Också recenserat skivor för en numera nedlagd (det var inte mitt fel!) gratistidning, och varit studentkorre för expressens lokalsajt på nätet. Nu står jag lite kroki för olika konstklasser, och ska börja som personlig assistent som extrajobb.

Film: Jag är ofta för rastlös för att palla att sitta still genom en hel film, så jag har dålig koll på området. Men David Lynch är ju en pärla: älska Lost highway, Mulholland drive och underbara serien Twin Peaks. Annars är Waking life också fantastiskt arty och kool. Och så har vi ju ständigt gångbara Donnie Darco.

TV: Av samma skäl som jag inte kollar på film, kikar jag typ inte på tv. Inte ens nyheter... (skämmes!!) Men Six feet under följde jag som en SLAV.

Musik: Slukar allt från indiepop, electro, ambient, house, rock, och jazz till tystnad. Markus Krunegård, Annika Norlin, Patrik Wolf, Radiohead, Depeche Mode, Gui Boratto, Mary Onettes, Surkin, Justice, Boyz Noise, Kids of the ranch, Rigas, Aphex twin, Shout out louds, Goran Kajfes, E.S.T. mm.

Läser: Med stor oregelbundenhet. Bland böcker väljer jag de dystopiska, de som bjuder på lyriskt motstånd eller bara ramla in i hjärtat via ögonen (t.ex. 1984, Hundstunden och Låt den rätte komma in). Tidningar får gärna vara djupgående och uttalat subjektiva: jag uppskattar när det inte hymlas om objektivitet, det gör det lättare att själv hålla med eller inte (t.ex. DN snarare än kvällspress, Ordfront, Djurens rätts medlemstidning o. dyl.) Bloggar med en tydlig personlig prägel är också en stor del av min läsvärld (t.ex. Irra på estraden och Svårt lätt och lagom)

Intressen: Eldkonst, jonglering, läsa, skriva, sända radio, röka vattenpipa, klubba, festa, festival, konsert, blogga, kyssa, lyssna, kultur, mat, handarbete, äventyr, lifta, diskutera, arrangera, skapa, sova, hålla om, internet, html, baka, bus, klättra i träd...

Mat: VEGANSK! (Om det nu undgått någon...) Rotfrukter rockar mest just nu, kikärtor är meningen med måltiden och tofu är himmelskt. Förutom all hemlagad mat blir det också hembakt bröd. Ratar sånt som har orimligt lång E-nummerförteckning och väljer rättvist och eko. Jag är med andra ord skiiitjobbigt PK och står för det.

Strömbäck: Avancerad bananskalshalkning tog mig hit! Och jag som hade tänkt börja jobba igen och inte plugga på ett tag. Men jag tror ödet gjorde mig en tjänst, läsa J1 på Strömbäck kanske är det första genuint vettiga beslut jag fattat här i livet. Jag ska framöver rädda världen genom att med pennan som vapen sätta dit allt och alla som gör ondska. Sådeså!

Helt apropå: Jag har typ alltid tänkt bli journalist. Det är sjukt pinsamt att det dröjt skitlänge innan jag fattat att det innebär att det är journalistik jag således borde plugga. Och så säger folk att människan är ett intelligent djur... ha!

Gränslöst mycket mer info om mig: stalka min blogg vetja: e.

Tiddelipom!

Dagens filmklipp!

               


                                            Russell Peters, fantastisk humor!


Rapportering!!

Okej!
Chefarn väntar ivrigt på rapportering från gårkvällen!

Samtalsämnen? Utgång? Skandaler? Ge mig allt!

Skriv allt Du vet i en kommentar här under!

/Chefarn.


DN Kultur 31/7


Avdelning: En redigerares mardröm. 
Alternativt: Ju större tidning desto större misstag. 
Alternativt: DN:s nya luftiga norrlandsupplaga. 
Alternativt: Fredag hela veckan.
Alternativt: Idag orkade vi inte ordbajsa så mycket...

Trevlig helg //Cissi

Lysande Family Guy-klipp!

En av de bästa sakerna med Family Guy är allt "slöseri med tid". De kan ägna 2-3 minuter av ett avsnitt (som vanligtvis ligger på totalt 21 minuter) på en helt orelevant grej som blir hysteriskt rolig. Kolla här nedan t ex.


J1 på Oleary´s!


Igår kväll var J1 (och Adam i J2) på Oleary´s för att heja fram Sverige i VM-kvalmatchen mot Ungern. Efter en mållös och seg första halvlek växlade Sverige upp tempot och vann till slut matchen med 2-1. 
En riktigt trevlig kväll med världens bästa journalistklass. På fredag är det fest hos Thomas på Tomtebo!

Redan nu bör ni också boka in lördagen den 27e september! Då är det redaktionsövningsfest hos Chefarn på Fysikgränd på Ålidhem!Stephen Lynch - GrandfatherExakt hur sjukt är det här från 1-10? =)

O'Learys

En kväll i samvarons, ölens och fotbollens tecken!

VM-kval: Sverige-Ungern

Klockan 20.00

Bord är bokat på O'Learys.

Skulle vara roligt om DU kom!//Cissi

Porträtt Mikael Hermansson

Bättre sent än aldrig antar jag, hur som.. här är min presentation.

Namn: Nils Mikael Valentin Hermansson.

Ålder: 24 (född 1984)

Born and raised: Umeå

Familj: Sambon Lotta och vår katt Saga, på det tillkommer morsan Ing-Marie, som är sjukpensionär, farsan Nisse, som är överläkare på NUS och tre bröder, Niklas 28 år, Daniel 19 år och Tobias 17 år.

På fritiden: Sport, med fokus på fotboll och ishockey är en stor passion, Chelsea FC och IF Björklöven är mina lag. Spelar fotboll på Korpen-nivå i PC, förhoppningsvis kommer snart innebandy med på programmet. På min lediga tid umgås jag annars främst med min sambo Lotta och/eller någon ur min vänskapskrets.

Musik: Är en allyssnare och mina favoritband/artister skiftar tämligen ofta, för tillfället är det mest The Killers som spelas i min mp3. Historiskt sett kan dock min playlist beskrivas som en blandning av allt från hårdrock och grunge till gangsta-rap eller fantastiska sångerskor som Eva Cassidy och Dusty Springfield.

TV/Film: Jag är en riktig tv- och filmnörd, med den här Internetgrejen har ju allt blivit så lättillgängligt. Bland tv-serierna finns favoriter som Dexter och House MD, men jag är inte främmande för att plöja igenom en säsong av One Tree Hill med flickvännen. Filmutbudet är som bekant gigantiskt i dessa dagar och jag ser de flesta nya filmer som når biograferna. Gillar också att scouta potentiella toppfilmer via IMDB (filmtipset är för fjollor), Favoritfilmen är sällan konstant, men jag fullkomligt älskade The Dark Knight så vi kan säga att den toppar just nu.

Jobb: Efter studenten gick jag sysslolös i ett halvår innan jag tog mitt pick och pack och flyttade till London i 6 månader. En fantastisk upplevelse när jag tittar tillbaka, men just då var det inte så jädra ballt. Bodde en bra bit från de centrala delarna i ett ruckel tillsammans med min resekamrat och sju australienare/kiwis. Mitt jobb var som en alltiallo-slav på ett hotell som ligger bredvid British museum. Jag var i tur och ordning: piccolo/frukostservitör/bartender/städare/roomservice-ansvarig, allt detta rymms tydligen under titeln consierge . Efter hemkomsten fick jag nästan direkt jobb på Coop Forum i Umeå, där blev jag fast till dess studierna lockade.

Tidigare studier: Började lärarprogrammet, läste två terminer, slutade lärarprogrammet, jättetråkigt. Fantastiskt tråkigt med två terminers fullt studielån kastade åt helvete.

När jag blir stor: Vill jag jobba för någon av de större dagstidningarna och täcka internationell fotboll, annars vore det kul och prova på att jobba som korre i något läckert land.

Peace!

//Micke

SVT: Media som domare

Tryck HÄR!


Livets grundläggande frågor ;)

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:
Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?

Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
Varför är inte ordet förkortning kortare?
Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?
Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?

Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?
Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

Har arbetarna på Lipton kafferast?

När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?


 


John Blund är död.

Lennart Swan avled onsdagen den 27 augusti.

Här nedanför finns en klickbar länk. Läs mer genom att trycka på den.RSS 2.0