Inför redaktionsövningen!

Okej, everybody!

Dags för första redaktionsövningen! Lite grejer inför! Vi gick igenom det mesta idag på skolan, men för er som inte var där kan det vara bra att veta!

Så här ser redaktionen ut för kommande vecka:

Chefredaktör:
Chefarn.

Redigerare:

Kristina, Theo, Marcus och Elenor.

Foto:
Baland, Gustav och Oden.

Skribenter:
Thomas, Kristoffer, Shaho, Mikael, Emma och Johan.

På måndag morgon klockan 8:30 (SHARP) ska Daniel tillsammans med fotograferna och skribenterna träffas utanför biblioteket i stan. Det blir ett möte om dagen och hur veckan kommer att se ut.

Klockan 12:00 på måndag har redigerarna och Daniel möte i klassrummet på Strömbäcks folkhögskola. Vi går också igenom hur veckan kommer att se ut och vad som ska göras.

Fick allas mobilnummer idag. Jag skickar ett mail med samtliga klassmedlemmars mobiltelefonnummer till klassmailen (J1LIFE@HOTMAIL.COM). Logga in på mailen för att hitta dem!

Uppgift: Vi kom överens idag om att alla i klassen försöker komma på åtminstone ett uppslag var på en intressant artikel! Gärna fler om Din kreativa sida är på G!

 NÄR SKRIBENTERNA HAR SINA REPORTAGE OCH ARTIKLAR KLARA, SKICKA DEM TILL KLASSMAILEN (J1LIFE@HOMTAIL.COM) SÅ FORT NI KAN SÅ ATT VI SOM ÄR PÅ SKOLAN KAN FÅ ETT HUM OM HUR MYCKET MATERIAL VI HAR OCH KAN BÖRJA GÅ IGENOM DET SOM SKRIVITS!
OBS! SKRIV ALLTID I "ÄMNE" VAD DET ÄR DU SKICKAR, EXEMPELVIS: "Bild till Tatueringsartikeln" DET BLIR LÄTTARE FÖR REDIGERARNA ATT HITTA RÄTT!

På skolan idag togs beslutet att tidningen ska heta R.O.L.P.H. och är givetvis en hyllning till mannen, myten, legenden, ja allas vår egen Rolf som förhoppningsvis dyker upp snart igen! Det måste bestämmas vad R.O.L.P.H. ska stå för. Det ska alltså föreställa att vara en förkortning av vad tidningen egentligen heter. Klura på det så vi kan komma fram till det bästa förslaget på måndag! Skriv gärna förslag i en kommentar här nedan om du kommer på något bra!

Ännu en uppgift som alla får! Försök få fram frågor från vänner och bekanta till den återkommande spalten vi ska ha i R.O.L.P.H; "Fråga Oden". Den livserfarne mannen från Gällivare svarar på Dina frågor, denna vecka i ämnet SEX OCH SAMLEVNAD! Vi kommer dessutom att hänga upp en frågelåda på Strömbäck där man får lägga i sina frågor, givetvis går det bra att lämna anonymt!

Det kommer att bli tufft, men jag är övertygad om att vi kommer att få ihop en sjuhelvetes bra tidning nästa vecka! På lördagen är det ju dessutom belöning; redaktionsfest hos Thomas! (Thomas, du får dementera om jag skriver osanning! Skulle det vara så kan vi flytta festen till mitt 20 kvadratmeter stora crib på Ålidhem, fest ska det bli i alla fall!)

Ha en riktigt bra helg så ses vi på måndag!

/Chefarn.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Bra uppstyrt chefarn!//Cissi

2008-09-22 @ 13:19:13
Postat av: elli

Fröken Frånvarande i fredags säger tack och bock för koll på läget. Gräjer!

2008-09-22 @ 23:42:12
URL: http://ellionline.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0